onsdag 24. april 2013

GRANADA - La Alhambra.

Da vi reiste ned denne gangen hadde vi bestemt at vi skulle ta en tur til Granada. Det er bare 25 mil herfra, så vi dro tidlig. Allerede kl.13 var vi klar for utforskning av byen. Fant oss ett bra hotell som lå midt i smørøyet for det meste. Hotell Carmen, med utsikt mot Sierra Nevada.

Granada er Andalucias fjerde største by, etter Sevilla, Malaga Og Cordoba, og har ca. 240000 innbyggere. I tillegg er det ca. 60000 studenter ved et av de eldste og mest prestisjetunge universitetene i landet, Universidad  de Granada
Det var ett yrende liv i byen, den første sommerdag var kommet med 30 gr. Lunch ble inntatt ved Plaza Nueva. Vandret rundt i vel to timer gikk i trange smau, der man kunne tro man var i Marokko eller ett annet Arabisk land,mange vakre bygninger. Katedralen som vi fikk sett, var ett fantastisk byggverk.
Etter en pause på hotellet, bar det ut for å spise, endte opp på en Plaza i nærheten av Katedralen, med "a leg of lamb" , Boueno.
Etter en lang og fin dag var det godt å køye denne kvelden




Neste dag var det La Alhambra.




 

Byens største trekkplaster er uten tvil Alhambra. Den mauriske festningen fra middelalderen,som
ligger i Alhambraåsen. På grunn av beliggenheten ble den fra 1200-tallet brukt som resident for herskerne. Under Nasrid-dynastiet ble Alambra utvidet med Palacios Nazaries, kompleksets største trekkplaster.Her kan du beundre praktfulle utsmykninger,flisarbeider,søyler,buer og vannpartier.
I 1492 inntok de katolske monarkene, Ferdinand og Isabella byen etter en årelang strid med maurerne. Granada var den siste viktige skansen som fremdeles var på arabiske hender,og etter seieren var det duket for en storstil feiring. Dermed er Europas største mauriske byggverk og det viktigste kulturminne fra al-Andaluz, det arabiske herredømme i Spania,så godt som helt bevart.




Los Palacios Nazaries






Generalife







Sierra Navada


En tur til Granada anbefales.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar