tirsdag 25. mai 2010

Nazare


Etter at vi sende vår siste blogg fra Figuera de Foz, fikk vi besøk i båten av en norsk spennede dame ( Randi Danielsen) som hadde flyttet ned hit. Hun så båten vår med det Norske flagget i hekken og kom på besøk.


De hadde en flott restaurert Colin Artcher skøyte, som var kjøpt i Norge, men seilt ned til Portugal.De har restaurert på den i over 20 år. Mannen var fra Figueira de Foz, og han jobbet ombord i ett Norsk fosryningskip. Da hun var 18 år reiste hun til London. Hun ville ut å se seg om i verden. Fra London tok hun buss til India. På Sri Lanka forhørte hun seg om det var noen som trengte mannskap til Singapore. Etter en stund fikk hun napp. Det var en Engelsk nybegynner som trengte en medseiler med erfaring . Hun overbeviste han om at hun var den rette. Erfaringen var at hun hadde fått styrt båten til bestefaren når hun var liten. De kom seg til Singapore. og var en erfaring rikere. Hun hadde ett lite småbruk i Ausevoll etter en karriere som rektor på en liten skole der. I dag hadde hun tatt en dr. grad i Pollen forskning. Hun kjente godt til Melingen i Austevoll der Normann sin bestemor kom fra.
Dagen etter startet vi ferden til Nazare. Det ble en flott tur. Litt lite vind, men ett strålende
vær. Nazare er en fantastik flott lansby. Den er liten og kompakt med 3 småsteder som er flettet sammen til ett. De hadde "fløybane" som tok oss opp til toppen av fjellet. Der vi fikk en fantastisk utsikt i alle retninger. Utroligt fasinerende sted. Gjestehavnen ligger inne i fiskerhavnen hvor det er ett yrende liv både dag og natt.Spesielt om natten.


I morgen starter vi ferden videre til Cascais.som ligger like utenfor Lisboa. Det er lovet bra vær med vind fra Sør vest. Ikke det mest gunstige,men vi får håpe den kommer mer fra vest enn sør.

2 kommentarer:

  1. Høres ut som dere treffer mange spennende folk underveis. Og for noen vakre steder dere besøker. Det er et eventyr bare å følge med dere. ;o) Stor klem fra Trine og Cornelius i magen

    SvarSlett
  2. Stå på godtfolk, det ser utrolig vakkert ut. Vi snakkes til helgen. Jeg har vært på seminar i 3 dager og nå er det vakt fredag og søndag..Jaja, det er bare å krumme nakken.

    En fin vits:
    Læreren
    spurte Ole: Hva jobber faren din med? Ole: Han jobber som stripper på
    en homsebar, og tar inn på motell og har sex for penger. Læreren drar
    Ole ut på gangen og spør: Ole er dette sant? Ole: ... nei egentlig
    ikke, han spiller for Brann, men det er så jævla flaut!!

    SvarSlett