lørdag 22. mai 2010

Povoa de Varzim / Figueira de Foz

Da det er lite nett omkring i havnene blir det så som så med "blogging". Vi har funnet oss en bar i havnen i Figueira de Foz som har nett.
Baiona var en koslig liten by. Kan tenkes at her er ett ordentelig seilerliv når sesongen er her.
Men her var vi "pittens åleina", lengst ute på pantoonen.Det var langt inn til kontor, wc og dusj.(en liten trimtur på 1km. tur /retur). Ett toalettbesøk måtte derfor planlegges i god tid.
16mai var vi høyt oppe, sol,varme og vårt første måltid ute i båten.
17 mai starte vi kl0830 med kurs for Povoa de Varzim, som Frode (fjordseiling) hadde anbefalt. Det var en fin tur, fint vær og god vind.Da vi passerte Spania/Portugal endret landskapet seg fra høye fjell til lange sandstrender. Var to dager her, men det samme her som i Bayona, nesten åleine i gjestehavnen. Men nå har varmen kommet 30gr. skyfritt.
Det har forundret oss litt at ikke havnekontorene ikke selger VANN,for det er jo kilometervis å gå til butikker på de fleste steder.Torsdag dro vi videre kl 0800. En tur på 73nm. låg foran oss.
Det var "fina været" så turen var flott.Til sine tider var det så varmt at vi bare hadde vester på. (selvfølgelig truse også). Dette har vi ventet på i 2mnd.
Det portugisiske Polizia Maritima er meget granskende og nøye, det neste blir vel spørsmål om skonr. våre.
Nå er vi i Figueira de Foz som er ett vakkert sted. Igår var det vært 38gr. Ut på dagen kom det en norsk båt til med Knut og Liv Haug fra Oslo. De hadde vært på rømmen i 7år verden rundt, og var nå på vei hjem. De kom en tur over i båten vår, det var godt å snakke norsk etterhvert. I morgen drar vi til Nazare, en tur på BARE 35nm,rene koseturen.

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. My comment was in french .... sorry.

    i have some nice pics from you two in Figueira de foz; could you send me an e-mail to post them?
    my mail is moretbeau@gmail.com

    best regards, take care and have fun,
    Christine

    SvarSlett