onsdag 2. juni 2010

Cascais / Sines

Turen til Cascais var fin. Vi brukte 10 timer. Det var en flott havn med fine sanitæranlegg, men dyr 52 euro.sammenlignet med: En indrefilet+ mye godt til+2fl.vin til 10-12 euro. Eller var hos frisøren og betalte 22euro.
Cascais er en flott by, der kunne eg tenke meg å ha ett hus. Fant oss en fin restaurant ved havnen der vi spiste en god lunch. (Den minnet oss om en som er i Frankrike, La Circle)
Etter 2 døgn dro vi videre mot Sines. 8 timer med bare sjø på begge sider for vi var langt ut i havet da vi krysset 2 bukter, det var kjedeligt. Sines var en industriby. Men havnen låg idyllisk til i en stor bukt med badestrand. Der hadde M.L. sin første bading i Atlanteren på Mandagen. Selve Sines var preget av at det var Søndag. Det var stengt alle steder og dødt. Men siden vi var tom for mat og "drykk" måtte vi vente til Mandag. Forberedet turen til Lagos om ettermiddagen og kvelden.Vi ville litt tidlig til køys for vi ville dra kl. 0600. Det kom flere båter inn på grunn av at tåken kom for fult iløpet av kvelden. Det var mest franske og engelske.En kom kl 2200. Etter 2 timer våknet M.L. Da var det fult av tollere utenfor den ene båten,( en fransk .) 5 tollere entret båten, en sto på bryggen for å passe på. De bråket og styrte på lenge, uten napp, tror vi. Det ble en urolig natt.
Neste morgen kl.0530 sto vi opp.Etter frukost bar det i vei, tåken var lettet.En nydelig morgen.
Det var ingen vind først, men etter hvert ble Normann fornøyd, både storseil og fokk kom opp.
Det var mange delfiner som følgte oss nedover kysten. Det ble en flott opplevelse. Da vi rundet Cabo De Sao Vicente endret temp. og vind seg. Det var Algarvekysten`s varme.38gr. som slo imot oss. En flott havn her i Lagos, pr natt 27 euro.
Normann har en god kamerat fra guttedagene som bor i Portugal, han heter Trond Vikre. Da vi googlet han idag viste det seg at han bodde her i Lagos, og var Norsk Konsul. Normann ringte han,det ble ett koseligt besøk av han her i båten i ettermiddag. Vi ble invitert hjem til han og konen som er dansk i morgen kveld. Det gleder vi oss til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar