onsdag 28. april 2010

Gijon

I går gikk ferden videre fra Santander kl.08.30 til Gijon. Vi hadde igjenn fantastisk flott vær. Store deler av seilasen sto vi i shorts og t-shirt. Det var lite vind, så vi brukte litt lenger tid enn planlagt. Totalt brukte vi 12 timer. Det ble en flott opplevelse med ett majestetisk og dramatisk landskap. Havnen i Gijon ligger mitt i gamlebyen. Innseilingen til Gijon var ikke så fin. Det var mye høyhus, og det så litt trist ut. Da vi kom inn i havnen ble vi veldig positive. Idag har vi utforsket byen, og sitter igjenn med en fin følelse.
Vi har truffet to hyggelige par også i denne havnen. Det ene paret var fra liverpool, på vei hjem fra Hellas,hvor de har kampert de 2 siste årene. Totalt hadde de vært på "reken" i 5 år. Vi fikk flere bøker av de ,og de tipset oss om flotte havner. Hellas var favoritt landet.
Det andre paret var fra Canada.I fjor seilet de i Skandinavia og de baltiske land. De besøkte også Bergen på sin tur. Hadde planer om å reise lengre nord i Norge, men da måtte de betale ekstra forsikrigspremie. Derfor droppet de det. De avsluttet seilasen i Frankrike hvor båten
har overvintret. De var hjemme i vinter, og var nå klar for nye eventyr i samme retning som vi.
Det er utrolig hvor hyggelig båtfolkene er. Alle er utrolig positiv og hjelpsomme.

Apropo vår handletur i Santander før vi dro videre : For 90 Euro fikk vi 8fl. god rødvin, 2 gode Cava, 6 Carlsberg , spanske pølser, indrefilet av svin, 800gr. entrecote, + masse pålegg og gode oster. Slå den .
Imorgen drar vi videre ca. 80 nm.

2 kommentarer: