torsdag 15. april 2010

"Selebert" besøk

Sist vi skrev på bloggen, hadde vi bestemt å dra videre fra Arcachon til Hendaye. Dette er grensebyen mellom Frankrike og Spania.Dro til Capitaneriet for å forberede turen. De var veldig hjelpsomme med info. Stor deler av området vi skulle seile på er her militært område, hvor de driver med oppskyting av raketter. Vi fikk alle posisjoner der dette skulle foregå. Vel hjemme i båten markerte vi på kartet hvor dette skulle foregå.

Kl0630 startet turen fra Arcachon, etter en "trikki"utseiling i delvis mørke kom vi endelig ut på floen. Når vi var vel ute fra kysten 30nm, la vi om kursen til 180gr.syd. Etter en halv time kom første "selebre" besøk. Ett militært helikopter sirklet rundt oss 3 gr, meget nærgående, men vinket. Var da stolt over at hjemmeleksen var gjort.En time etter kom neste "selebre" militært helikopter besøk.Kretset rundt oss med en stor plakat :Channal 16. Mai-Lise (nå som radiooperatør uten sertifikat) fikk da beskjed om : You are in wery dangerius area.Dra lenger ut. Så ble gjort. Etterpå fikk vi ny lapp :Go south. Turen fortsatte. Men så kom det ett nytt "selebert" helikopter besøk. Da var det Franske kystvakten som var enda mer nærgående, nærmest truende, ja rett før dei landet på dekk. Ny VHF samtale med beskjed om:STOPP, SNU,gå til90gr Øst mot land til 01w 28nm, så 180gr. sør. Dette var klar melding.
Først beordret ut, så inn, bli klok den som vil. Etter dette fikk vi i fred.
Været var fint, havet var "blikk" helt til Biarritz, da var det 1time igjen, og vi var trøtte som to "svisker". Capitaneriet i Arcachon hjalp oss å bestille plass her. Har fått en kjempefin plass i en lun og fin havn. Her blir vi i 3 netter for å lade våre "egne" batterier. En tur som dette med start kl.0630 ankomst kl.1930 , d.v.s. 14 timer, vil vi helst ikke ta uten hjelpere.

6 kommentarer:

  1. hehehe! Utrolig bra! Nærkontakt med Marinen og Hæren er ikke verst. Det virker som om dere har hatt en veldig bratt læringskurve og at dere er flinke til å gjøre skikkelige forberedelser! Jeg er mektig imponert! Jeg skulle gjerne vært der som fokke-slask, men det får vi ta senere! Jeg gleder meg veldig til å lære seiling av ekspertene! Husk at Middelhavet er mye greiere hva angår Flo/Fjære-problematikken. Men, det blåser veldig godt øst i Middelhavet har jeg hørt. Men etter Biscaya er vel dere klar for det meste;-) Takk for fine oppdateringer og flotte bilder. Keep up the good work! Hilsen Vakta på Akershus Festning

    SvarSlett
  2. PS; Er dere blitt sjøsyk på ferden?

    SvarSlett
  3. Til vakta på Akershus Festning.
    Sjøsyke "ka e det"? heldigvis har det gått bra.
    Vi lærer hele tiden nye ting, begge to.
    Hadde trengt en fokke-slask til,så du er velkommen når som helst. Middelhavet får vi ta etter hvert.

    SvarSlett
  4. Vittig!
    Bra dere fikk en retrett mulighet før de ble enda mer nærgående:-)
    Koselig å snakke med dere i dag - dere er super tøffe!
    kos dere med champisen og god helg.

    SvarSlett
  5. Champisen var god
    Alltid fint å snakke med fam.

    SvarSlett
  6. Hei Mai Lise. Godt å lese at det har gått bra. Det har vore mange utrolige opplevelser både på land og sjø kan eg sjå. Har Harald Hårfagre lagt handa over deg eller har du funne deg ein frisør? Savner deg på salongen. Eg gleder meg til å lese meir om den videre ferden. Kos dåke videre, og hold oss oppdatert. Mvh. Anita :)

    SvarSlett