torsdag 22. april 2010

SPANIA

Etter noen solskinsdager i Hendaye, satte vi kurs mot Getaria på Tirsdag. Det ble en kort seilas på 3-4 timer. Vi hadde flott vær, men ingen vind.Getaria var en liten fiskerlandsby, med flotte gamle byggninger. Kirken var imponerende . Om kvelden var vi ute å spiste på en av mangen restauranter.
Neste dag våknet vi til tåke. Hadde tenkt å dra tidlig videre, måtte vente til kl.var 1200, før det lettet litt. Etter en liten time på sjøen var det" kjukt som graut" igjenn.Det var betryggende å ha GPS/kartplotter. I tillegg har vi ett AIS system som varsler om møtende trafikk , og viser deres posisjon på skjermen. Dette gjelder bare båter som har det samme systemet.Når tåken var på det verste måtte vi sitte på vakt hele tiden, så det ble kun for motor, da det også ikke var vind.
44nm etter start var vi i Bilbao. Det tok 6 timer. Dette er en stooorby. Havnen ligger ett stykke fra selve Bilbao, på ett sted som heter Getxo.Idet vi ankom og skulle legge til, startet regnet. Ble våte som to kråker før vi hadde fått fortøyd. Det har regnet i natt og tåken henger lavt. Det har meldt bedre vær fra Lørdag. Sitter igjenn på en kafe for å holde leserne våre oppdatert om hva og hvor vi er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar