lørdag 10. april 2010

Tidevann

Det ble ingen avreise fra Royan som planlagt. Når vi skulle sette kurser, gjøre siste forberedelsene kvelden før avreise, oppdaget vi at vi ikke kunne komme inn til byen Arcachon uten at det var høyvann. Dersom vi skulle nå høyvann måtte vi starte kl.0300. Innseilingen er meget spesiell til dette stedet. Dune De Pilat skal være verdens største bevegelige sanddyne. (d.v.s. at havbunnen beveger seg hele tiden ) Selv påhøyvann, må man ringe på VHF Cap-Ferret og få godgjenning for til å seile inn. Det ser ut til at Mandag kan bli dagen. Dette kan vi takke en Fransk/Engelsk bok (tykk som ett ondt år) som kalles Yahtsmens Bible. Denne boken gir info om alle havner i Europa, kart over innseilinger , strømmenes retning og flo og fjære.
P.g.a. de store vannmassene som kommer inn/ ut fra kysten, er hastigheten på strømmen ca.2 knop. Det er derfor veldig viktig å få medstrømm, slik at vi får benytte oss av det. Må si at det er mye å passe på, og nye ting å lære hele tiden, for sikkerheten vår.
Våren er kommet 8gr.om natten 17gr. om dagen. Benyttet anledningen til klesvask, og Mai-Lise var hos frisøren. Så nå regner vi med at stilongsen og ulltrøyen kun brukes når vi seiler.

2 kommentarer:

  1. Hei dere to!
    Nå er det lenge siden jeg har vært inne på bloggen. Har ikke fått nett hjemme enda, men her på jobben kan jeg følge med dere. ;o) Det er så kjempe gøy å lese om ferden deres, og jeg synes dere er så flinke og tøffe. Det høres fantastisk ut. ;o) Her hjemme har våren endelig begynt å komme. Vi trives utrolig godt i vårt nye hjem, og koser oss veldig med alt det spennende som skjer om dagen. Magen vokser og Cornelius er en livlig liten baby. Vi er så heldige som får oppleve dette. ;o)) God tur videre på ferden!! Stor klem til dere begge to fra Trine

    SvarSlett
  2. takk for fine ord, ta godt vare på Corneliusen.

    SvarSlett